"Undersøkelser viser at barn helst ikke vil reise til Syden i sommerferien, - de vil reise til Månen. Rytmer fra Verdensrommet tar dem med dit, og enda lenger!"

Her kan du lese om Teaterversjonen og Konsertversjonen av forestillingen.

TEATERVERSJONEN


Drømmen om å lage teaterforetilling av Rytmer fra Verdensrommet er i ferd med å bli virkelighet!

Manuset er nå ferdig skrevet, scenebilder tegnes og musikken er i utvikling. VI har prøvestart i midten av november og da begynner prøvene på ordentlig på Det Norske Teatret. Denne teaterforestillingen blir på mange måter ulik konserten vi har turnert med i 4 år og spilt for over 60.000 barn og voksne. Teaterversjonen har en helt ny historie som er skrevet av Peter Baden og Carl Morten Amundsen. Forestillingen vil vare i litt over en time. På facebook legger vi ut ukentlige oppdateringer, bilder, noen korte filmer og noen konkurranser i prøveperioden fram til premieren 16 januar 2015.

Du er velkommen til å følge prosessen på denne nettsiden og på vår facebookpage Rytmer fra Verdensrommet som du kan "like".!

Ide // manus // musikk : Peter Baden. Samproduksjon mellom Det Norske Teatret og Peter Baden Productions

 

 

KONSERTVERSJONEN

Rytmer fra Verdensrommet handler om to Trommonauter som redder planeter fra farlige asteroider. Se for deg en 10x10 meter med stjernehimmel som farer mot deg mens en jente på 7 år styrer med en iPad hvor stjernehimmelen kjører, mens pappaen hennes styrer en laserstråle med en Wiikontroller.

 

Rytmer fra Verdensrommet er en familieforestiling hvor to Trommonauter tar publikum med på en spennende rytmisk og visuell romreise. Publikumsdeltagelse er viktig i forestillingen, publikum er med å å starte romskipet med lyder, og styrer laserstråler med en Wii-kontroller. Ved hjelp av musikk, røykmaskin, laserlys, surroundlyd, ny teknologi og live video føler man virkelig at man er langt ute i verdensrommet.

 

Underveis opplever Trommonautene både gleder og utfordringer, bl.a. motorstopp, det blir uenighet i cockpiten, de kjører i hyperspeed, og et felt av livsfarlige asteroider som kommer farende mot dem. Plutselig er de havnet i en livsfarlig knipe helt alene langt ute i universet. Den eneste kommunikasjonen de har med omverdenen er med en prinsesse på en annen planet som dukker opp i et hologram.

Rytmer fra Verdensrommet er skrevet av Peter Baden og initiert av Rikskonsertene og passer godt for hele familien med hovedvekt på 5-15 år. De visuelle inntrykkene er mektige, man får følelsen av 3D både i lyd og lyd. Med ny teknologi, spennende musikk og imponerende bilder gleder vi oss til å ta med publikum på en reise de sent vil glemme!

 

 

I konsertforestillingen er:

Trommonaut 1 : Peter Baden

Trommonaut 2 : Erland Dahlen // Håkon Mjåset Johansen // Wetle Holte // Siv Øyunn Kjenstad

Visuell kunst og Live Video: Knut Sævik // Jan Martin Vågen

Animasjoner: Studio Palegolas

 

Konsertversjon ble produsert i samarbeid med Rikskonsertene v/Torstein Ellingsen.

 

 

PETER BADEN


Peter Baden er musiker, komponist og produsent og har ansvaret for videreutviklingen av Rytmer Fra Verdensrommet.

KNUT SÆVIK


Visuell kunst og live video

ERLAND DAHLEN


Musiker

HÅKON MJÅSET JOHANSEN


Musiker

ANDREAS PALEGOLAS


Animasjoner

JAN MARTIN VÅGEN


Live Lys og Video